• ++32 2 518 18 18

Prijzen& Fellowships

 

  • Scientific Award Prof. P. Vermeire

Deze tweejaarlijkse prijs heeft tot doel het wetenschappelijk onderzoek in de respiratoire epidemiologie en/of rookstopbegeleiding te bevorderen.

o   Reglement

 

  •  Scientific Award Prof. R. Pauwels

De  jaarlijkse prijs (2500 euro) werd voor het eerst uitgereikt in 2005 en bekroont het beste originele artikel rond een pneumologische topic verschenen in een peer review internationaal tijdschrift tussen 1 januari en 31 december van het jaar dat voorafgaat aan de uitreiking van de prijs. Vanaf 2015 wordt een tweede prijs van 1000 euro toegekend.

o   Reglement

 

  •  Award in Pulmonology Prof. J. C. Yernault

       De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Belgische Vereniging voor Pneumologie en omvat vanaf 2015 een hoofdprijs ter waarde van 2500 € en een tweede prijs van 1000 €.  Ze  bekronen       de twee beste klinische gevallen, voorgesteld op de jaarlijkse vergadering voorbehouden voor vrije mededelingen.

o   Reglement

 

  • Award Boehringer Ingelheim  in Pulmonology

Teneinde het onderzoek op het gebied van de pneumologie in België te stimuleren, kent de firma Boehringer-Ingelheim N.V. vanaf 1976 en om de twee jaar een wetenschappelijke prijs toe ter waarde van 12.500 €.

Reglement

 

  •  A. de Falloise Award

De Arthur de Falloise Award, ter waarde van 2.000 €, wordt om de vijf jaar toegekend door de Stichting tegen de Tuberculose (voorheen de Nationale Bond tegen de Tuberculose). De fondsen voor deze award worden ter beschikking gesteld dor een schenking van de familie van Arthur de Falloise, voormalig medisch directeur van het Alsemberg Tuberculose Hospitaal.

o    Reglement

o    Laureaten

 

  • Glaxo Smithkline Awards in Pneumology

Om de mededelingen van resultaten van wetenschappelijk onderzoek te stimuleren, kent de Belgische Vereniging voor Pneumologie jaarlijks twee prijzen toe aan de meest hoogstaande originele lezingen op de wetenschappelijke vergadering gewijd aan deze prijs, met de financiële steun van GlaxoSmithKline. Het betreft respectievelijk de Clinical Science Award en de Basic Science Award, elk voor 1.500 E.  Vanaf 2015 wordt tevens een tweede prijs van 1000 € toegekend voor de twee groepen.

o    Reglement

 

  •  AstraZeneca Scientific Award

     Dit is een nieuwe tweejaarlijkse prijs die voor de eerste maal zal uitgereikt worden in 2015.  Indienen van kandidaturen is mogelijk tot 30 september.

      Laureaat van de prijs in 2015 is Lies Lahousse.

 reglement